News & Events

AFTENPOSTEN: EN FRYD Å BESØKE FRAM!

16 August 2013
_______________________________
 

Det er med stor glede vi kan meddele at Aftenpostens museumssjekk i sommer har gitt oss full score. Frammuseet er opprustet, revitalisert og en fryd å besøke, heter det. Videre står å lese: Lydkulisser, paret med mektig nordlys rundt skipet, bidrar til en fascinerende opplevelse. 

Mer om det nye Frammuseet:

Tolvte juni i år ble Frammuseet dobbelt så stort da Kongen og statsministeren åpnet det nye Gjøa-bygget. Bygget er i likhet med Fram-huset et trekantet tempel, og nås gjennom en underjordisk kulvert. Her fortelles historiene om de viktigste forsøkene på å gjennomseile Nordvestpassasjen fra 1497 til 1906. I selve bygget er det nye utstillinger om alle de store arktiske polarekspedisjonene - inkludert Franklins ferd med Terror og Erebus i 1845 og Henry Larsens St. Roch-ekspedisjon i 1940-42. Du kan beundre en spektakulær modell av luftskipet Norge og N25, du kan titte inn i et diorama med Franklins karer i dødsøyeblikket, og er du interessert i isbjørn, skipstrafikk eller marint liv, kan du oppdatere deg på aktuelle saker som har med nordområdene å gjøre.Vi viser gjenstander fra polarhistorien du aldri har sett før.

Du kan oppleve vår spektakulære og informative introduksjonsfilm som går kontinuerlig i den splitter nye kinoen. Med filmen følger stemmer på ti forskjellige språk. Du velger selv. Dette er en perfekt opplevelse for ethvert besøk av utlendinger - hjemme eller på jobben.   

Store og små kan prøve seg som polfarere i aktivitetssenteret vårt eller bare sitte rolig på Frams hoveddekk og nyte nordlyset som danser rundt skuta hvert kvarter. Blir du sulten eller tørst, har vi kafé. Vil du kjøle deg ned, går du inn i den iskalde polarsimulatoren eller tar et bad på utsiden.   

Velkommen til et dobbelt så stort Fram-museum! Prisene er de samme, vi har kafé, nye gjestetoaletter og holder aldri stengt. Buss nr. 30, ferge nr. 91.

 

Link til Aftenpostens museumssjekk:

http://www.osloby.no/oslosbeste/Fram-museet-er-en-fest-a-besoke--7256836.html#.Ug3iltJM-So.

Bilder fra åpningen 12. juni:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.437433073021778.1073741827.216295538468867&type=1

 

"Victory awaits him, who has everything in order - luck we call it.  Defeat is definitely due for him, who has neglected to take the necessary precautions - bad luck we call it"

Roald Amundsen

Home Contact Site Map Disclaimer

Copyright ©2016, The Fram Museum. All rights reserved.