Nyheter

Blessings notater fra Sør-Afrika utgitt!

26 juni 2012
_________________________________
 


Boken South African Traditional Medicinal Plants from KwaZulu-Natal tar for seg notatbøker som Dr. Henrik Greve Blessing (1866–1916) skrev i Zululand i Sør-Afrika i 1903–04.

Henrik Blessing var med som lege om bord på skipet "Fram" i 1893-96. Etter denne ferden bodde Blessing i Sør-Afrika i perioden 1901-1904, der fikk han god kontakt med lokale medisinmenn og ble meget interessert i den kunnskap disse hadde om medisin- og nytteplanter og bruken av dem. Blessing undersøkte flere ulike medisinplanter og noterte sine observasjoner i to notatbøker mellom 1903-04. Disse bøkene tar for seg 98 ulike planter med nøye beskrivelser. Et forskerteam fra Norge og Sør-Afrika har gått i Blessings fotspor, tatt fotografier av plantene og beskrevet dagens bruk av plantene. Det er en vakkert illustrert bok, med stor kulturell, medisinsk og famasøytisk historisk verdi, og utgjør et kapittel i historien om samkvemmet mellom Sør-Afrika og Norge for 100 år siden, og i dag.

Forfatterne bak boka er professor og tidligere rektor ved Universitetet i Oslo, Kaare R. Norum, professor ved Farmasøytisk institutt, Berit Smestad Paulsen, Hege Ekeli fra tidligere Unipub forlag og professor Quinton Johnson fra Stellenbosch University i Sør-Afrika. Boken er utgitt av Akademika forlag.


 

"Seier venter den, som har alt i orden - held kalder man det.
Nederlag er en absolutt følge for den, som har forsømt at ta de nødvendige forholdsregler i tide - uheld kaldes det"

Roald Amundsen
 

Hjem Kontakt Nettstedskart Ansvarsfraskrivelse

Copyright ©2016, The Fram Museum. All rights reserved.