POLARINTERESSERT PRESIDENT FRA SØR-KOREA

18 september 2012
______________________________

I anledning statsbesøket fra Sør-Korea i forrige uke, fikk Frammuseet besøk av president Lee Myung-bak og hans følge.

Etter en omvisning i våre nye utstillinger, fikk Lee Myung-bak servert grønn te, nystekte vafler og Freia kokesjokolade i Explorer’s Club under klyverbommen til Fram.

Presidenten virket svært fornøyd med besøket, og lot seg spesielt imponere av Frammuseets oversettelser av utstillingene til ni språk - blant annet til koreansk.

I teselskapet fikk presidenten møte flere norske eksperter på nordområdene. Disse var Camilla Schreiner fra Norges forskningsråd, Jan Gunnar Winther fra Norsk polarinstitutt, Leiv Lunde fra Fridtjof Nansens institutt på Polhøgda og Karsten Klepsvik fra Utenriksdepartementet.

Sør-Korea har forskningsstasjoner i både Ny-Ålesund på Svalbard og i Antarktis.