Frammuseet får besøk fra Gjøahavn

19 april 2012
_________________________________

I flere år har syv ungdommer fra landsbyen Gjoa Haven i arktisk Canada spart penger for å komme til Norge for å lære mer om Roald Amundsen, se skuta hans Gjøa, som var den første til å seile gjennom Nordvestpassasjen, og vise fram sin egen inuit-kultur til interesserte nordmenn.

Nå har du muligheten til å lære mer om Roald Amundsens opphold i Gjøahavn og folkene han bodde sammen med fra 1903 til 1905. Vi vil vise bilder og fortelle om Roald Amundsens ekspedisjon gjennom Nordvestpassasjen, mens inuittene vil presentere tradisjonell sang og trommedans, spennende sagn og legender, og en kunstner vil lage skulpturer i kleberstein tatt med fra Nunavut.

Frammuseet, Torsdag 19. april kl 17.00 – 19.00

Det vil bli anledning til å komme ombord på Gjøa.

Vanlig inngangsbillett gjelder.

trommedans-jamie-01.jpg