News & Events

GJØABYGGET ÅPNET

24 June 2013
___________________________
 

GJØA-BYGGET ÅPNET 12. JUNI OG FRAMMUSEET ER DOBBELT SÅ STORT

Den tolvte juni åpnet Frammuseets Gjøa-bygg med både H.M. Kongen og statsministeren til stede. På kvelden var det stor folkefest med polarmarked og forfatterforum m.m.

Siden Frammuseet overtok ansvaret for Gjøa i 2009, har det vært jobbet intenst med å sette i stand Roald Amundsens gamle skute og verdens første fartøy gjennom Nordvestpassasjen. Vi har lagd nye utstillinger, samlet gjenstander, konstruert en 116-seters kinosal, fått konferanserom og eget aktivitetssenter bak Fram. Onsdag 12. juni ble bygget offisielt åpnet av H.M. Kong Harald. Statsminister Jens Stoltenberg holdt tale.

Det nye Gjøa-bygget er forbundet med Fram-huset med en underjordisk kulvert. Her fortelles historiene om de viktigste forsøkene på å gjennomseile Nordvestpassasjen fra 1497 til 1906. I selve bygget er det nye utstillinger om alle de store arktiske polarekspedisjonene - inkludert Franklins ferd med Terror og Erebus i 1845 og Henry Larsens St. Roch-ekspedisjon i 1940-42. Du kan beundre en spektakulær modell av luftskipet Norge og N25, du kan titte inn i et diorama med Franklins karer i dødsøyeblikket, og er du interessert i isbjørn, skipstrafikk eller marint liv, kan du oppdatere deg på aktuelle saker som har med nordområdene å gjøre.

Velkommen til et dobbelt så stort Fram-museum! Billetten koster det samme. Vi har kafé, fine gjestetoaletter og holder aldri stengt. Ta buss nr. 30 eller ferge nr. 91 (Bygdøybåten) ut til Bygdøynes.

BILDER FRA ÅPNINGEN HER: www.facebook.com/frammuseum

 

"Victory awaits him, who has everything in order - luck we call it.  Defeat is definitely due for him, who has neglected to take the necessary precautions - bad luck we call it"

Roald Amundsen

Home Contact Site Map Disclaimer

Copyright ©2016, The Fram Museum. All rights reserved.